SE OPUNE CINEVA? SĂ-I DĂM ÎN JUDECATĂ ȘI PE RUȘI!

 

Războiul corvetelor și ”statul de drept”. Bănuțul să se ia din România dacă dă voie ”statul de drept”, bre! Păi, nu așa ați vrut voi, bruxellezilor? Mai nainte, la judecată! La trebonal sau la bazar?

Pe scurt. Pentru că România are nevoie de armată să se apere de ruși, europenii au sărit în sprijin. Evident, pe bani grei. Foarte bine! Dar, ce să vezi? Cui să dai mai întâi? Dacă iei de la franțuz, se supără macaronarii, dacă iei de la cine mai știe, sigur olandejii îl pun pe Timmermans să ne dea bătaie la Comisie, dacă iei de la americani, sar în sus cu toții, că zic să ținem banii pe-acilea, prin Europa, să mănânce și gura lor…

Și, iată, cum o problemă reală a României, cea privind apărarea, a fost transformată în ocazie de infinită tocmeală, mai abitir ca la bazarul turcesc. Dar cu arme grele: dacă nu dai la franțuz, zice Macron că ești corupt, dacă nu dai la neamț, zice Merkel, dacă nu dai la suedeji, urlă ambasadele, cu olandejii e belea mare cu Schengenul, macaronarii și englejii îi dau afară pe românii plecați la muncă, iar austriecii stau cu pâra, dacă te iei de bănci, de păduri și de gaze, de petrol și de aerul din cer…

Ce mai: dintr-o parte rușii cu bombele, din partea ailaltă, cu gura cât șura, după banii care să ne apere de ruși! Complicație mare!

Așa trebuie citită și povestea corvetelor. Veniră cu oferte franțujii, macaronarii și olandejii. Cui să dai, Doamne? Bani mulți, care cântăresc la pozânar pentru industriile ofertanților serios. Așa că, de ceva anișori, a început tocmeala în spatele ușilor închise: noi am văzut numai ce-am spus mai sus, acuze de corupție, tu dai banii, eu ”statul de drept”, coruri de ambasadori, ba și câte un mic Cioloș care a dat o Ordonanța de Urgență pe șest, cu încălcarea legii, în favoarea unora…

Nu era nimic nou, de altfel, aceeași tocmeală și în cazul autostrăzilor, iată, sutele de procese, blocaje, lobbyuri, atacuri prin presă, compromiteri și compromisuri.

Păi, care să fie soluția soluțiilor? Să ia mai marii noștri aviz de la ”statul de drept”! Așa că, să spună trebonalul! La Constanța se făcu proces împotriva franțujilor, iar la București Ministerul Apărării făcu plângere penală la Parchetul Militar! Să zică procurorii și judecătorii! Nu e bine? Eu zic că e foarte bine! că așa este România pe care o doresc europenii: SĂ RESPECTE STATUL DE DREPT! Și, dacă e cu corupția, la pușcărie! Românii fiind cu toții corupți, nu mai e decât o problemă mică: CINE SĂ INTRE?

Dar, ce să vezi? PNL, USR, PMP zic acum că.. NU E BINE! Că la baștanii europeni trebuie dat și FĂRĂ statul de drept! Că e rău cu rușii! De acord că e rău cu rușii, dar ce, împotriva statului de drept, care e sacru? Ați înnebunit? Eu am o propunere pentru ei: să-i dăm în judecată și pe ruși! Uite, de pildă, la Curtea de Apel Alba, ca Lazăr, la CEDO, ca Kovesi! Sau, ce, să dăm banuții cetățenilor fără să verificăm dacă e corupție? Dar OLAF-ul, Comisia de la Venția, GRECO ce zic? Ei așa ar da banii europenilor, FĂRĂ statul de drept? Doamne ferește! Eu zic să-i întrebăm și pe ei! SE OPUNE CINEVA?

Leave a Reply

Desfășurător