LIPSA DE VALORI…

Când ajungi, ca Stat să ai înregistrate peste 180 de Partide politice active, în viața ta socială, trebuie să-ți pui deja întrebări, întrebări de tot felul: de ce avem atâta partide politice, câte dintre ele sunt cu adevărat funcționale?

Câte au o bază socială potrivită unei anumite ideologii?

Pe cine reprezintă aceste partide?

Răspunsurile , dacă sunt de dat niște răspunsuri sunt cât se poate de simple!

Da, este bine să avem mai multe partide politice.

Democrația are nevoie de tot mai multe voci care să se exprime în societate și să-ți strige nevoile, aspirațiile,  voințele…

Nimeni nu știe dacă aceste partide politice au și o „masă” electorală în spate!

Cele mai multe, nici nu au.

Legea dă voie să faci un partid politic dacă ai cel puțin trei membri gata să-și aroge o idee, gata să îndeplinească niște criterii…

Altfel spus, faptul că avem peste 180 de Partide politice nu înseamnă că avem și o viață politică impresionantă, ci faptul că prin lege, orice neica-nimeni împreună cu încă doi neica-nimeni pot să se înregistreze ca Partid politic!

Legea este proastă, legea dă voie unui astfel de spectacol prostesc, prin care, toți neaveniții, toți frustrații pot să-și construiască partide politice!

De aici și până la a duce în derizoriu ideea de democrație bazată pe astfel de Partide politice nu mai este decât o jumătate de pas!

Nici  nu este de mirare.

Când prostia guvernează țara asta de la Revoluție încoace, rezultatele  nu pot fi altele…

De la Revoluție încoace nu s-a construit nimic serios în acest domeniu.

Aflați mereu la mâna Psd-ului, toate celelalte partide politice au evoluat în umbra acestui partid, au evoluat așa cum li s-a permis să evolueze, adică prost, din ce în ce mai prost, catastrofal….

Finalul este acesta pe care-l prezint aici!

Avem enorm de multe Partide politice și nu mai avem deloc politicieni!

Suntem ca întru-un spital de nebuni în care doctorii au ajuns deja pacienți și nebunii sunt deja doctori…

Țara este într-o gravă derivă socială, poporul este la mâna voinței pensionarilor și a primitorilor de ajutoare sociale…

Ce votează „cel ce primește ceva”, asta avem!

Pensionarii își uită că dreptul lor la pensie este prevăzut în Lege, că pensia pe care o primesc este muncită, chiar chinuită ani de zile, că și-au lăsat tinerețile, sănătatea, plăcerile vieții, viața în cea mai strălucită evoluție a ei(tinerețea) în fabrici și uzine, pe ogoarele țării colectivizate, etc…

Pensionarii nu trebuie să stea-n genunchi în fața nimănui!

Ei, poate cel mai mult, ei, primii, sunt cei mai îndreptățiți să-și primească o parte din munca lor grea și nefericită sub forma pensiei acestea din ce în ce mai mizere, mai neîndestulătoare!

Pensionarii ăștia, de care acum râd toți neisprăviții, au construit Țara asta, au păstrat Țara asta întreagă!

Cine râde azi de ei, râde de Țara asta, așa cum ați primit-o după Revoluție!

Ei, pensionarii ar trebui să fie cu adevărat recompensați pentru munca, devotamentul, credința și patriotismul lor! Nu transformați în masă de manevră electorală…pe drepturile lor, pe banii lor, pe munca lor!

Râde lumea bună de noi.

Râd străinii, mai ales acum când văd și ei cine ne sunt miniștri care ne reprezintă Țara, cine ne sunt conducătorii care fac politicile economice ale țării…

Mai jos n-am fost niciodată!

PNȚCD-ul a fost distrus, desființat, scos din viața politică!

Devenise un pericol, devenise un spin în calea progresului prostiei noastre cea de toate zilele.

În fața acestui asalt de prostie, PNȚCD-ul a trecut imediat la restructurarea propriului său corp electoral, s-a regrupat în jurul valorilor reale ale societății, a refuzat să intre în jocul avansat de prostia generalizată, cronică și de neînvins a PSD-ului, așa cum a făcut PNL-ul!

PNL-ul, dornic de guvernare cu orice preț s-a agățat cu oameni de valoarea oamenilor PSD-ului de acest trist și nefericit Partid și s-a dus cu capul în față, acolo unde i s-a cerut , acolo unde i s-a promis  o bucată din ciolanul cel mare și murdar al guvernării cu orice preț….

PNȚCD-ul a refuzat sistematic acest joc murdar!

A rămas pe marginea unor interese ce n-au nimic de-a face cu interesele generale ale țării, cu interesele poporului…

Istoria ne judecă pe toți, ne judecă pe fiecare și sentințele ei ne transformă în eroi sau nemernici…

Deocamdată, nemernici se văd!

Cât despre eroi, să avem răbdare! Nu mor caii când vor câinii…

Țara asta nu poate sta la infinit la îndemâna prostiei și a proștilor chiar dacă sunt mulți, foarte-foarte mulți și răi, foarte-foarte răi…

Leave a Reply

Desfășurător