MEREU EXISTĂ O ROMÂNIE PROFUNDĂ…

Mereu există o Românie profundă!

O Românie care stă la ea acasă chiar dacă o parte din ea trăiește prin străinătățuri.

Să stea la ea acasă, înseamnă să-și simtă identitatea specifică, să-și cunoască trecutul, să-și prețuiască prezentul și, dincolo de toate, să-și organizeze așa cum dorește, viitorul.

Am cunoscut mlți români plecați din Țară, stabiliți deja în alte părți prin lumea asta largă, dar trebui să știți că n-am auzit pe nimeni să-și ponegrească Țara, să vorbească  urât România sau Neamul românesc!

În sufeletele lor curate, România este cel mai frumos pământ din lume, cea mai frumoasă țară  dintre toate țările pământului…

Este suficient să le amintiți că sunteți român și se declanșează în ei sentimentul acela unic și intraductibil de DOR de țară, de DOR de Neamul lor românesc!

România din sufletele celor plecați din țară este o Românie la fel de profundă ca România din sufletele noastre, ale celor ce locuim și trăim efectiv aici, în România!

Uneori stau și mă întreb dacă România celor ce sunt plecați din Țară nu este chiar mai profundă decât România celor ce locuiesc efectiv aici, în România!

Nu avem mai multe Românii, cum încearcă unii să ne tot dezbine!

Avem doar mai multe interese de moment, avem mai multe viziuni, mai multe posibilități de realizare ca oameni, dar România profundă stă la fel în sufletul fiecăruia dintre noi.

Cine nu gândește astfel, nu poate fi numit  român, și se înțelege că nu face parte din zona acestei sfinte profunzimi!

Pentru cei ce vor ca România să fie doar așa cum vor ei, eventual să le aparțină doar lor, insatisfacțiile îi vor copleși imediat.

România este în egală măsură a celui ce știe, și a celui ce nu știe, a celui ce poate, dar și a celui ce nu poate, a celui ce muncește, dar și a celui ce nu muncește…așa e-n viață, n-ai pe cine să te superi!

Și, cu siguranță, nu te poți supăra pe Țară sau pe Neam!

Ai putea, atunci când simți că ceva nu ți se potrivește, să cazi câteva secunde în meditație, să gândești un pic cu sufletul și, mai ales, să gândești în credința ta creștină, și numai după aceea să iei deciziile care-ți sunt favorabile…

De la Facerea Lumii și până azi, Țara asta a fost a noastră, a fost iubită, apărată cu sîngele acestui Neam, ori de câte ori dușmanii de tot felul ne-au trecut granițele…

România profundă este mai ales acolo,  în Cimitirele noastre plinde de Cruci sau, din păcate, multe deja rămase fără Cruci…!

Dacă s-ar aduna suprafața Cimitirelor cu martirii căzuți pentru păstrarea acestei Țări așa cum o avem noi azi, n-ar încăpea pe suprafața actuală a României!

Familii întregi de morți pentru apărarea acestor pământuri stau de veghe spre a doua Înviere, și ne privesc din Înaltul Cerului cum ne iubim în demnitate Țara pentru care ei au murit!

Toți mărunțreii ăștia de bani gata, ăștia care nu știu cum miroase pământul Patriei, cum miroase glonțul care zace în piepturile celor ce au murit pentru Țara asta, nu înțeleg vorbele mele, nu pricep ce este România profundă, nu au cum să priceapă dorul legăturilor de sânge dintre Naeamul acesta și Țara asta!

Să te superi pe Țară doar pentru simplu motiv  că tu ești neputinciosul momentului, este mai mult decât o imensă prostie, este un imens PĂCAT!

Și este un imens Păcat pentru că Țara asta am primit-o moștenire direct de la Dumnezeu…

România profundă are și Cerul său profund, Cerul din care ne privesc Sufletele morților noștri! Ne privesc și ne sunt alături ori de câte ori le cerem ajutorul! Sufletele morților noștri ne obligă să fim demni pentru Țara asta din care ei au plecat doar pentru un moment!

Sub brazda de pământ a României își așteaptă  moșii și strămoșii, părinții și toți morții noștri revenirea la viața veșnică…

Este Altarul nașterii și morții vieții noastre și a Neamului nostru românesc!

Cum să te superi pe obârșia ta și a Neamului tău?

Cum să te superi pe ȚARA ta unică și Sfântă?

 

Leave a Reply

Desfășurător