PNȚCD ESTE O ȘCOALĂ DE GÂNDIRE POLITICĂ! PREA MULȚI CETĂȚENI NU PRICEP CE ÎNSEAMNĂ PARTIDELE POLITICE!

România nu mai are elită. Așa-zișii noștri intelectuali sunt niște maimuțe urlătoare, fără operă și fără rușine, ”haimanale de uliți”, cum îi numea Eminescu. Acești tâmpiți se prezintă ca fiind poporul și umplu televiziunile și ziarele, distorsionând întregul spațiu public.

Iată, românii nu știu, prea mulți dintre ei, ce înseamnă un partid politic. Exemplu: PNȚCD. Mă întâlnesc astăzi cu unul dintre gorilele ratate de berării, care-mi spune, el însuși având vreo 70 de ani, că PNȚCD trebuie să se lupte cu comuniștii, ca în anii 50 și 90 ai secolului trecut. Prostălăul nu pricepea că un partid are rolul de a face politici economice și sociale pentru cetățenii care îl votează, nu pentru morți, că un partid trebuie să pregătească persoane pentru funcții administrative în stat, să poată conduce un minister sau să îndeplinească orice funcție publică. Cretinul îmi spunea mie că trebuie să mă ocup să-i pedepsesc pe copiii copiiilor comuniștilor. Păi, cum să-i pedepsească un partid politic? Dacă au făcut infracțiuni, se ocupă justiția, nu partidul.

Ca această maimuță urlătoare sunt mulți. Dacă-i întrebi ce politici a făcut PNȚCD în interbelic, habar nu au, cum au reorganizat țărăniștii atunci lumea rurală, cum au stabilit sistemul fiscal, cum au introdus pentru prima dată răspunderea ministerială… Și azi PNȚCD este chemat să vină cu soluții pentru oameni, să ridice economia, să îmbunătățească funcționarea statului…

Și aici, pe facebook, mulțime de maimuțe urlătoare, care habar nu au cu ce se ocupă partidele. A greșit PNȚCD și în 96 când a adus la putere oameni nepregătiți: în loc să ridice economia, administrația, au tot dat din gură și s-au rupt de popor, n-au fost în stare să facă nici măcar lustrația, deși au avut sprijinul poporului. Și, ce s-a întâmplat? Oamenii nu i-au mai votat în 2000, au rămas cu lozincile!

PSD-ul a procedat altfel, i-a reciclat pe vechii activiști și au început să facă, desigur, foooaaaarte prost, dar să facă una alta prin țară. Și oamenii au spus: mai bine cu ăștia, și i-au tot votat până azi. Dreapta a rămas cu guriștii, amintirile și înjurăturile, iar oamenii tot nu i-au votat! Așa a rămas până azi. Între timp, PSD-ul și-a făcut cadre, s-a tot organizat și a devenit singurul partid unde s-au format profesioniști în administrație, în așa fel încât are resurse să facă nu unul, ci două sau trei guverne din membri lor. La PNL, că PNȚCD-ul a fost decimat, nu se poate face decât o zecime de guvern din membri de partid – și aceia veniți de la PDL, restul tot felul de jurnaliști sau oameni fără ocupație!

Niciun partid, cu atât mai mult PNȚCD nu poate ignora această realitate politică! Nu se poate ignora PSD-ul, când are un bazin electoral de 40% și este singurul partid structurat intern. PNȚCD rămâne, însă, singurul partid cu legitimitate și viziune politică, iar, dacă nu va fi în stare să le pună în operă, înseamnă că, la rândul lui, trădează națiunea!

Leave a Reply

Desfășurător