Respect, domnule Pavelescu…

Trăim de câteva zile sub asediul unor știri pe care nu le-am fi vrut niciodată aduse în spațiul public al acestui timp istoric! Suntem la treizeci de ani de la Revoluție și aflăm cu uimire, indignare și revoltă o parte din trecutul întunecat al domnului Procuror general, Augustin Lazăr! SE face săptămâna de când se tot discută despre acest caz și observăm cu tot respectul de care putem da dovadă că Societatea românească privește cu resemnare și bolnăvicioasă frică în toate părțile, numai acolo unde trebuie nu-și fixează încă judecata de valoare… Cu rezerva unor excepționali jurnaliști, a unor politicieni din zona puterii, nimeni încă nu s-a așezat temeinic la masa discuțiilor și nimeni dintre cei ce ar fiputut să ia o măsură sancționatorie încă nu discută subiectul!
Există o excepție, poziția P.N.Ț.C.D-ului și a Președintelui său, domnul Aurelian Pavelescu!
Este excepția care vine să ne dovedească, încă o dată, că PNȚCD-ul este singurul Partid politic din România care înțelege gravitatea fără egal a cazului, și iese la atac! Și iese la atacul cerut de respectul față de lege în raport cu cel ce și-a murdărit definitiv conștiința(dacă a avut vreodată așa ceva) și a încălcat profund spiritul legii(fie ea și legea comunistă, care avea cerințele unor garanții de legalitate pentru felul în care își ispășeau pedeapsa deținuții), domnul Procuror Augustin Lazăr!
Asta deocamdată, pentru că, așa cum se observă, domnul Lazăr nu pare să fie singurul „pătat” ce ocupă o funcție de prim rang în Stat…
Alături de domnul Lazăr se manifestă fățiș, drept cei mai buni avocați ai faptelor domnului lazăr, exact cei de la care ne așteptam mai puțin, liberalii!
Să te numești liberal și să vii, la treizeci de ani de la revoluție, să ții partea torționarului, asta da conștiință de politician liberal!
Să fii liberal și să declari că tot ce se întâmplă azi este o simplă „bulă de presă” este peste puterile noastre de înțelegere!
Sigur, ar trebui să mă uit și spre domnul Președinte, dar cu ce folos?
Nu are domnia sa, revocarea lui Lazăr, pe masă, de peste șase luni de zile? Credeți că mai poate face ceva domnul Președinte?
Iată de ce, ieșirea Președintelui PNȚCD în mass-media este extrem de importantă, extrem de necesară și extrem de binevenită pentru apărarea democrației din România, pentru curățirea Instituțiilor Statului de oameni de „tip Lazăr”!
Fac un apel stăruitor și la celelalte Partide politice responsabile pentru soarta democrației în România, să iasă de îndată la luptă ! Când este clar pentru toată lumea că PNL-ul a ajuns prizonierul unei găști cu iz „torționar”, celelalte Partide politice au obligația morală și politică să ceară la unison, scoaterea din funcție a domnului Lazăr și tragerea sa la răspundere penală, așa cum deja a cerut Președintele PNȚCD-ului!
Plângerea penală făcută de PNȚCD împotriva domnului Lazăr este doar începutul…
Vrem și noi să vedem cum vor judeca instanțele din România anului 2019 această plângere, cum se vor reașeza taberele susținătorilor distinsului nostru torționar, cum se va poziționa U.E. într-un astfel de caz, absolut șocant pentru lumea democratică a secolului XXI!
Să-i mulțumim, cu tot respectul, Președintelui PNȚCD, domnului Aurelian Pavelescu, pentru felul direct, responsabil și angajant în care a așezat Partidul în această luptă demnă pentru interesele majore ale României!
Salut poziția domnului Tăriceanu și a domnului Dragnea pentru faptul că nu merg la Cotroceni să intre în dialog cu domnul care refuză să se pronunțe pe tema torționarului din vârful Parchetului general!

Leave a Reply

Desfășurător