Reconstructie digitala. Nicolae Ionescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din perioada interbelică, documentând “Micul Paris” într-unul dintre cele mai efervescente momente ale sale. Cu toate acestea, numele său este aproape anonim astăzi, iar la o căutare pe Wikipedia, poți să găsești doar o pagină necompletată în care apar numele său, anul nașterii și al morții. Motivul principal pentru care aceasta trecere în uitare sunt deceniile de comunism, când Nicolae Ionescu a fost considerat persoană non-grată.

Născut la 1 noiembrie 1903, în București, în cartierul Garii Filaret, și nerecunoscut de tată, Nicolae Ionescu duce o copilărie modestă alături de mama sa, Rozalia, care lucra la Uzina de Gaz. În ciuda situației familiale, ambiția îl poartă pe Nivolae mai departe, spre a citii cât mai multe cărți și a economisi bani pentru a-și putea permite altele.

1 COMENTARIU

  1. Reconstructia digitala a fotografiilor lui Nicolae Ionescu ne ofera ocazia de a-l cunoaste mai bine, dar si de a rehabilita memoria acestui om remarcabil. Acest proces ne aduce inapoi in Bucurestiul interbelic, oferindu-ne o vedere privilegiata asupra unei epoci istorice complexe si glamour, pe care fotografiile lui Ionescu o capteaza perfect. Acesta este o ocazie cu adevarat unica de a calatori in acea perioada, si de a ne bucura de povestea lui Nicolae Ionescu.

Lasă un răspuns